Paikallista Portugalia 😊

 Heippa 😊 

TÀÀllĂ€ se vaan sataa lunta lisÀÀ, vaikka jo odottelen kovasti kunnon kevĂ€ttĂ€ ja sulavia lumia. 

Viikko sitten laittamat kukat on lĂ€hteny osittain hyvin kasvamaan. Ai,ettĂ€ on kiva joka aamu katsoa kuinka ne kehittyy 😊 



Kurkku ei lĂ€hteny lainkaan, ainakaan vielĂ€. TĂ€ytyy varmaan heittÀÀ ne pois ja kokeilla jotain muuta istuttaa. 

MinĂ€hĂ€n en siis tosiaan ole mikÀÀn viherpeukalo ja uskon saavani myös kaktuksen kuolemaan. Onneks IsĂ€ntĂ€ osaa. 😁👌

Mutta hei mennÀÀnkö hetkeksi Portugaliin. 

Tuossa paikallisessa baarissa ollaan tutustuttu erÀÀseen Portugalilaiseen mieheen, joka on tullut tĂ€nne Rovaniemelle kausityöntekijĂ€ksi ja on kohta puoliin palaamassa kotimaahansa. 

Tuossa yhtenĂ€ iltana puhuttiin ja luvattiin ettĂ€ okei, hĂ€n tekee meille ruuan oman maan tapaan ja me vastavuoroisesti hĂ€nelle. 

Maanantaina oli illallinen meille ja aivan uskomatonta miten oli hyvÀÀ. Pystyi niin hyvin kuvittelemaan itsensĂ€ aurinko maahan juuri sinne paikalliseen ravintolaan tai buffet pöytÀÀn 😍 

En varmasti osaa selittÀÀ ruokaa tĂ€hĂ€n niinkuin se oli, mutta yritĂ€n. 😁👌 

Alkuun hĂ€n maistatti meille jotain veristĂ€ possua, ei nĂ€kyvĂ€sti mutta maultaan. Maku oli tiedĂ€ttehĂ€n ehkĂ€ vĂ€hĂ€n rautainen,suolainen,mutta silti hyvÀÀ. En ollut koskaan moista maistanut. 


PÀÀruokana oli myös possua ja riisiĂ€. HĂ€n sanoi ruuan olleen makumuisto hĂ€nelle itselleen nuoruuteen,kun hĂ€nen isoĂ€itinsĂ€ aina teki kyseistĂ€ ruokaa. 



Liha oli mureaa ja liemenĂ€ oli jonkinlainen olutliemi, muutoin hĂ€n nĂ€ytti kĂ€yttĂ€neen hyvinkin perinteisiĂ€ mausteita. Seassa oli perunoita ja tosiaan lisukkeena riisiĂ€. Riisin hĂ€n teki kuullottamalla, eikĂ€ niinkuin itse tekisin keittĂ€mĂ€llĂ€/hauduttamalla. RiisinĂ€ hĂ€n kĂ€ytti basma?riisiĂ€. Vai mitĂ€ se olikaan. Liemi lihan kanssa sai kaiken maistumaan niin erilaiselta,mitĂ€ itse koskaan kokenut. VielĂ€ kerran todettava,ettĂ€ oli todella hyvÀÀ. 

HĂ€nellĂ€ oli ystĂ€vĂ€/tuttava myös paikalla joka oli myös jostain Espanjasta kotoisin. HeillĂ€ on tapana,ettĂ€ se joka kokkaa ei siivoa. Joten tosiaan tĂ€mĂ€ ystĂ€vĂ€ sitten tiskasi astiat pois ja siivosi keittiön. Maan tapaan ruokailu kuulemma pÀÀttyy vasta sitten, kun on siivottu keittiö puhtaaksi ruuan laiton jĂ€lkeen. 

Illan mittaan puhuimme paljon heidĂ€n kulttuuristaan ja tavoista. Oli todella antoisa ilta. 😊👌 


Seuraavaksi tosiaan on meidĂ€n vuoro tehdĂ€ hĂ€nelle perinteistĂ€/suomalaista ruokaa. MeillĂ€ on jollain lailla jo menu ajateltu,mutta ajateltiin myös maistattaa pieniĂ€ makuja suomesta, ruuan lisukkeeksi. LisĂ€ksi perinteisesti suomalaisittain saunaan. TĂ€stĂ€ sitten lisÀÀ kun sen aika on 😊

Kiitos taas ja ihanaa loppu viikkoa ❣️

Kommentit

Suositut tekstit