Neulaa,lankaa ja käsimerkkejä 😅

 Hei vaan 👋 

En tiedä mikä flunssa täällä jyllää. On todella pitkä kestoinen ja voimia vievä. Viikon päivät isännän kanssa istuttiin sohvalla tukkosina ja " kilpaa" niistettiin. Herranjestas sitä paperin määrä,mikä tuli. Aivan jatkuvaa niistämistä yötä päivää.

Levosta ei ollu tietoakaan,kun tosiaan öisinkin heräs yskimää ja niistämään. Vaikka töissä on oltu,niin ei vieläkään ihan tervein paperein. Yskä ärsyttää edelleen ja toisinaan on vieläkin pakko niistää. Noh, se siitä flunssasta. 



Kylmät ilmathan se pukkas tänne. Alkuun lupas ihan miltei yli -30°c, mutta sen verran löystäny nuoraa,että tällä hetkellä on -20°c. Vaikka kuvat antavat olettaa muuta,niin vähemmän meillä on lunta täällä,kun Etelässä mennään jo parinkymmenen sentin tienoilla, jos ei jo enemmänkin. 



Mitä työrintamalla? Viimeviikolla tein työsopimuksen hoitoalalle, palvelutaloon😍.Oon todella innoissani. 

Nykyinen työ kun on olla kerrossiivoojana,se on opettanut,ettei siivoojia tosissaan arvosteta ollenkaan. Kuvitellaan että voidaan elää kuin siat pellossa ja vaatia kuu taivaalta,ihan vaan koska olet maksava asiakas.

Entäs jos siivojat ottaisivat ja menisivät lakkoon? kusessa oltais koko sakki. Siivojan työ on "näkymätöntä" ,mutta kun sen jättää tekemättä niin varmasti huomataan. 

Nyt kerrossiivoojana työnkuva ja kaikki on ollut ihan uutta ja kokematonta itselle.

kun tässä oltu kuukauden päivät,niin en tosiaan tiedä mitä mieltä pitäisi olla. Fyysisesti rankkaa työtä, en ollut valmistautunut ihan tuommoseen.


Esimerkiksi kyseisessä hotellissa on 90 huonetta jos niistä jokainen asiakas lähtee klo 12 mennessä ja ja seuraavat tulevat klo 15 mennessä tarkoittaa käytännössä sitä että huoneiden siivoamiseen on 4-6h aikaa. Vaikka työkavereita olisi paljon töissä, niin määrä on silti rankka, toki on hiljaisempiakin päiviä.

Itse olen huomannut että noin. 3-4 huonetta saan parini kanssa siivottua tunnissa. Asiakkaita alkaa ripotellen lähtemään heti aamupalan jälkeen,mutta viimeisimmät poistuu viime minuuteilla. 


Nojoo, tämäkin työ on sellainen josta jollain tavalla kuitenkin tykkään, mutta silti huomaan ettei ole minun juttuni, toisekseen kyllä vaikuttaa täällä ja tässä työssä kielitaidon puute,kun edes englanti ei taitu ja turisteja on paljon. Tänäänkin asiakkaalle sanoin, että ymmärrän huonosti englantia, niin käsimerkein ymmärsin ,että hän halusi neulaa ja lankaa. 😁

Työkaveritkin on sanoneet että siivoomisesta täytyy tykätä, jotta töissä on mukava olla. Itse kun en voi sanoa pitäväni siivoomisesta. Töissä onneksi on ollut kivaa kiitos työporukan,mutta olen vain ihminen joka kuuluu sosiaalisemman työn piiriin.

Tiedän myös että kyseiselle alalle on vaikea saada työntekijöitä ja siksi työtaakka on iso. 

Kuitenkin positiivisin mielin taas kohti uutta. 

Mukavaa alkavaa viikkoa, mitä ilmeisemmin lumisen ja pakkasen merkeissä ❄️☃️




Kommentit

Suositut tekstit